Zoals bij zoveel van onze producten begon het met een probleem, of in ieder geval de poging om een oplossing te vinden voor een probleem. In dit geval draaide het om de vraag hoe je je moest kleden bij onvoorspelbaar weer, en hoe je de onaangenaamheden van dat klamme, natte gevoel van fietsen in de regen kon vermijden. Ja, we hebben nu de mogelijkheid om te ontsnappen naar een virtuele realiteit die droog weggestopt ligt in onze paincaves, maar wat doe je als je, je weet wel, buiten wilt gaan fietsen? Als het misschien gaat regenen of – wacht even – als het al regent?
Wat ons terugbrengt naar de oorspronkelijke vraag, zeg maar: hoe kunnen we het rijden in de kou en de regen zonder dat we het water opnemen?

Laten we het bandje tien jaar terugspoelen, tot een bijzonder vervelende november 2009, toen we met een paar van de renners van het Cervélo Test Team gingen zitten. Jongens die door de winters reden in België, het hooggebergte van Spanje, in Noorwegen; met andere woorden, jongens die veel tijd doorbrachten in koude en natte omstandigheden. Profs in het algemeen, en deze jongens in het bijzonder, waren de perfecte wielerploeg proefkonijnen!

Na een paar jaar van engineering en testen hadden we een 5-fase nanotechnologie behandeling ontwikkeld waarbij we een buitencoating van kleine, siliconenvezel nanofilamenten op een geborsteld vlies Thermoflex aanbrachten. Het resultaat? Een stof die een hoger niveau van waterbescherming biedt zonder dat dit ten koste gaat van het ademend vermogen of de stretch. Als het klinkt als een relatief gecompliceerd proces, dan was het dat ook, en het was in die tijd baanbrekend. Toen we zagen hoe het water de stof raakte en er meteen vanaf liep, keken we er eigenlijk naar uit om in de regen te rijden.

Sinds de eerste dagen van Nano Flex zijn we nooit meer gestopt met het verbeteren van de stoffen die gebruikt worden voor onze fietskleding voor nat weer. Hoewel we nog niet helemaal klaar zijn met ons doel om volledige waterdichtheid te brengen in een niet-membraanstof, en na talloze kleine verbeteringen in de afgelopen 10 jaar, hebben we de eerste grote updates gemaakt, die nu te zien zijn in de 3 soorten Nano Flex technologie die we aanbieden:

Onze Nano Flex 3G stof is voorzien van onze eigen 3de generatie waterafstotende nanotechnologie en is onze beste all-around stof voor winterkousen. Het is warm, luxueus zacht, zeer goed ademend en biedt volledige bewegingsvrijheid zonder de bescherming tegen de elementen te verminderen. Terwijl andere bedrijven eenvoudige chemische waterafstotende afwerkingen gebruiken, creëren wij een nanotechnologische mechanische afstoting om een chemische DWR-afwerking te verbeteren. Het resultaat is dat u droger en comfortabeler blijft. Nano Flex 3G is te vinden op onze Tutto Nano Bibtights (en Bib Knickers en Bibshorts) voor mannen en vrouwen, en op onze warmers.

Nano Flex Xtra Dry stof maakt gebruik van een strakker gebreide, dubbellaagse constructie, en we hebben de waterafstotende behandeling verbeterd om nog meer bescherming te bieden. Dit is een aanzienlijke verbetering in koude en natte ritten en veel comfortabeler en stelt ons in staat om compromisloze stukken aan te bieden voor alle slecht weer omstandigheden. Nano Flex Xtra Dry is te vinden op onze Nano Flex Pro 2 Bibtights voor mannen en vrouwen, onze Sorpasso 2 Wind Bibtight (rugpand en onderbeen), de Meno + Wind Bibtight (achterkant van de benen), Omloop Pro 2 Bibshorts, Nelmezzo RoS Jersey, en de achterkant van onze Alpha RoS Light Jacket en Trasparente Jersey.

Nano Flex Light Woven is een stretch geweven stof met Nano Flex waterafstotende afwerking, heeft een betere waterafstotendheid, lagere luchtdoorlaatbaarheid, en is compacter dan zijn voorganger. Nano Flex Light Woven is te vinden op zowel het Perfetto ROS Light Jacket als het Perfetto ROS vest voor mannen en vrouwen.

Dus de volgende keer dat je wil gaan fietsen en de omstandigheden zijn niet ideaal, hoef je niet eerst op buienradar te kijken.

Door Castelli – Op 2 oktober 2019